Hallonsmoothie

Här har vi vänt upp och ned på begreppet cheesecake. Hallonkräm i botten, vaniljyoghurt i mitten och knaprigt rostat digestivekex på toppen.

 Betyg: 2 (7 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Hallonsmoothie

Ingredienser

8 digestivekex

200 g frysta hallon

1 dl strösocker

2 gelatinblad

5 dl Norrmejerier Vaniljyoghurt

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Bryt sönder kexen och rosta dem på en plåt i ca 10 minuter. Var försiktig så att smulorna inte bränns vid.
Hetta upp hallon och socker och rör det mjukt och smidigt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, krama ur dem och rör ned i den varma hallonkrämen. Slå upp krämen i glas eller skål och ställ kallt. Slå på vanilj-yoghurt och strö digestivekex över vid servering.