Halstrad lax med murkelsås

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Halstrad lax med murkelsås

Ingredienser

4 skivor färsk lax, ca 600 g

Norrmejerier Smör

1/2 tsk salt

1 krm vit- eller svartpeppar

Murkelsås:

1 burk murklor, ca 200 g

1 tsk Svensk Norrmejerier Smör

2 tsk vetemjöl

3 dl Norrmejerier Vispgrädde

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

Instruktioner

Börja med såsen. Häll av svampspadet i en kastrull. Hacka murklorna grovt och lägg i kastrullen tillsammans med smör. Låt spadet koka in. Rör ner mjöl. Tillsätt grädde och låt koka 3 min. Smaksätt med salt och peppar.
Halstra laxen eller smörstek i medelvarm stekpanna 2-3 min per sida. Salta och peppra. Severa med murkelsås, potatis, sallad och citron.