Helstekt fläskfilé med chili

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Helstekt fläskfilé med chili

Ingredienser

1 kg potatis

gourmetsalt

chiliflingor eller

hackad rosépeppar

2 msk Norrmejerier Smör

2 msk rapsolja

1 fläskfilé, ca 1 kg

2 krm salt

2 krm svartpeppar

1/2-1 dl köttbuljong

2 1/2 dl Norrmejerier Vispgrädde

1 msk fransk senap

1–2 msk riven

pepparrot

ev soja

tillbehör: sallad och kokta grönsaker

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°.
Borsta potatisen och skär den i fina klyftor.
Krydda med gourmétsalt och chiliflingor.
Stek den i ugn i lika delar smör och olja ca 30 minuter.
Bryn fläskfilén i stekpanna på spisen.
Krydda köttet runt om.
Lägg köttet i potatispannan i ugnen och låt det steka färdigt där, cirka 18 minuter.
Är köttet färdigt före potatisen, så låt det vila inslaget i folie på bänken.
Koka ur stekpannan med buljongen.
Häll på grädde, senap och pepparrot.
Smaka av såsen med salt och peppar samt eventuellt lite soja för färgen.
Servera köttet uppskuret i tunna skivor
tillsammans med sås, potatis och grönsaker.