Husets julpaté

 Betyg: 4 (24 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Husets julpaté

Ingredienser

200 g kycklinglever

150 g bacon

1 medelstor gul lök

5 ansjovisfiléer

400 g nötfärs

2 ägg

2 msk potatismjöl

1 dl Norrmejerier Vispgrädde

2 dl Norrmejerier Gräddfil

1 tsk salt

1/2 tsk grovmalen svartpeppar

1 krm kryddpeppar

1 tsk mejram

Instruktioner

Sätt ugnen på 150º. Skär kycklinglevern i små bitar. Strimla bacon. Hacka löken.
Finfördela bacon och lök i en matberedare. Tillsätt de övriga ingredienserna utom kycklinglevern. Kör tills allt är väl blandat. Vänd ner kycklinglevern.
Bred ut smeten i en smörd avlång form, 1 1/2 liter. Täck formen med aluminiumfolie. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 tim. Låt patén kallna i formen.
Servera färsk eller inlagd gurka till.