Indisk potatissallad

 Betyg: 5 (6 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 6 portioner

Indisk potatissallad

Ingredienser

1 kg nykokt kall potatis

3 dl kokta linser

1 burk kikärtor

2 tomater, finhackade

1 knippe koriander

1 liten urkärnad strimlad

chilifrukt

Till såsen:

3 dl Norrmejerier Gräddfil

1 msk garam masala

1 tsk curry

1 msk mango chutney

salt och peppar

Instruktioner

Här kan du använda röda eller gröna linser. De röda är lite vackrare i färg, men de gröna håller formen bättre. Rör samman såsen, gärna en stund före servering, Skär potatisen i mindre bitar. Vänd försiktigt ihop med linser, avrunna kikärtor, tomater, finhackad färsk koriander och chilifrukt. Häll såsen över salladen strax före servering.