Inkokt lax med sauce verte

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Inkokt lax med sauce verte

Ingredienser

4 skivor lax á ca 125 g

spad

1 färsk lök

1½ liter vatten

1 dl vitvinsvinäger

2 msk salt

5 vitpepparkorn

1 lagerblad

sauce verte

2 dl crème fraiche Franska Örter

½ paket bladspenat ca 225 g

2 msk kapris

salt och nymalen vitpeppar

till servering: färsk potatis, dill, citronklyftor, färsk bladspenat

Instruktioner

Koka upp ingredienserna till spadet i en vid panna med lock. Låt koka i ca 3 min. Lägg i laxbitarna och låt spadet koka upp. Dra kastrullen från värmen och låt laxbitarna svalna i spadet under lock. Hacka spenat och kapris och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Servera laxen med såsen, nykokt potatis, färsk spenatsallad, dill och citron.