Janssons frestelse med rödbetor

Härligt röd blir denna nya variant på klassikern Janssons frestelse.

 Betyg: 4,5 (8 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Janssons frestelse med rödbetor

Ingredienser

2 gula lökar

½ kg potatis

½ kg rödbetor

2 burkar ansjovis, ca 20 filéer

3 dl Norrmejerier Vispgrädde

2 msk ansjovisspad

2 msk ströbröd

2 msk Norrmejerier Smör

Instruktioner

ätt ugnen på 200°. Skala och skär löken i tunna skivor. Skala och strimla potatis och rödbetor. Varva strimlorna med lök och ansjovis i en smörd form. Häll grädde och ansjovisspad över blandningen. Sikta över ströbrödet och lägg på några smörklickar. Grädda i nedre delen av ugnen i 45-60 minuter tills gratängen är mjuk och ytan har fått fin färg.