Jordgubbsfyllda tarteletter

 Betyg: 4 (18 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Jordgubbsfyllda tarteletter

Ingredienser

4 dl vetemjöl

¾ dl strösocker

200 g kallt Norrmejerier Smör i kuber

1 äggula

till fyllning

2,5 dl Norrmejerier Vaniljvisp

1 liter jordgubbar

1 dl pistaschnötter

Instruktioner

Mixa mjöl, socker och smör till en smulig deg. Tillsätt äggulan och kör snabbt till en smidig deg. Låt degen vila kallt i minst 30 min.
Sätt ugnen på 175°. Dela degen i fyra delar. Kavla ut degen till rundlar på mjölat bakbord. Tryck ut tunt i portionsformar. Grädda i ugn ca 10 min. Låt pajskalen kallna helt.
Vispa vaniljvispen. Ansa jord-gubbarna och skär dem i skivor. Hacka nötterna grovt. Fyll tartelettskalen med vaniljvisp, jordgubbar och nötter.