Jordgubbssallad med yoghurtglass

Prova att marinera jordgubbarna i jordgubbssaft, då smakar de ännu mer.

 Betyg: 1 (1 röst)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Jordgubbssallad med yoghurtglass

Ingredienser

3 dl Naturell Yoghurt 10%

¾ dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

finrivet skal och saft av ½ citron

2 äggvitor

3 dl Norrmejerier Vispgrädde

dekoration: finstrimlat citronskal och myntakvistar

Instruktioner

Blanda yoghurt med florsocker, vaniljsocker, finrivet citronskal och citronsaft. Vispa äggvitorna styvt. Vispa grädden lätt. Blanda ihop alla ingredienser med stora luftiga tag och ställ i frysen minst 3 timmar. Ta ut glassen en stund innan servering. Rensa och skiva jordgubbarna. Marinera dem i lite koncentrerad jordgubbssaft.
Lägg upp jordgubbarna och toppa med en kula yoghurtglass. Dekorera med finstrimlat citronskal och en kvist mynta.