Julmuffins med torkad frukt

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: ca 10 muffins

Julmuffins med torkad frukt

Ingredienser

2 dl hackad torkad frukt

t ex fikon, tranbär, russin

finrivet skal och saft av

1 apelsin

50 g Norrmejerier Smör

2 dl strösocker

3 ägg

1 dl Norrmejerier Vispgrädde

31/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk kanel

1 tsk kardemumma

till topping

1 dl Norrmejerier Vispgrädde

4 msk Norrmejerier Turkisk Yoghurt

1/2 dl siktat florsocker

1 näve färska eller frysta

tranbär eller lingon

2 msk strösocker

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°. Hacka frukten och lägg den i blöt i apelsinsaften. Tillsätt det rivna apelsinskalet. Vispa
smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett
i taget. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i
smeten. Blanda ner frukten och tillsätt grädden. Smörj muffinsformar och fyll smeten i formarna. Grädda i mitten
av ugnen ca 20 min. Låt muffinsen svalna. Vispa grädden
och blanda med yoghurt och florsocker. Rulla tranbären i
strösocker. Toppa muffinsen med gräddyoghurten och dekorera med tranbär.