Kall grön ärtsoppa

Denna soppa kan njutas både kall och varm. En het sommardag passar den bäst lite kyld och en blåsig sommarkväll njuts den varm.

 Betyg: 4 (16 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Kall grön ärtsoppa

Ingredienser

1 finhackad gul lök

2 msk Norrmejerier Smör

1½ tärning grönsaksbuljong

6 dl vatten

1 påse frysta ärtor, 500 g

2 dl crème fraiche

1 kruka basilika

salt och peppar

Instruktioner

Fräs löken i smöret tills den är mjuk
och glansig men inte har fått färg.
Smula ner buljongen och häll på
vattnet. Koka upp och häll i ärtorna.
Låt koka i ett par minuter. Låt
svalna något, lägg i basilikan och
kör soppan slät i en mixer. Tillsätt
crème fraiche och blanda till en slät
soppa.
Smaka av med salt och peppar
och ställ svalt.
Servera soppan kall. Dekorera
med några basilikablad.