Kall marinerad fläskfilé med Pernillas äppelsås

 Betyg: 3,5 (61 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Kall marinerad fläskfilé med Pernillas äppelsås

Ingredienser

600 g fläskfilé

1 msk salt

1/2 tsk svartpeppar

1/2 tsk finstött rosmarin

marinad:

2 tsk salt

1 krm svartpeppar

1/2 dl vinäger

2 msk vatten

1 dl olivolja

1 pressad vitlöksklyfta

1/2 finhackad lök

1 dl finhackat kryddgrönt

äppelsås:

1 äpple

1 hel inlagd saltgurka

2 dl Norrmejerier crème fraiche

1 msk fransk senap

salt och peppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Klappa in köttet med kryddblandningen och bryn i stekpanna för att få färg. Stek i ugn i 20 minuter. Låt svalna.
Skiva köttet i centimetertjocka skivor. Blanda marinaden och häll över köttet, marinera över natten. Finhacka äpplet och saltgurkan. Blanda med crème fraiche, senap, salt och peppar. Ställ kallt en stund före servering.