Kardemummatryfflar

Använd nystött kardemumma att rulla tryffeln i, så smakar den bäst.

 Betyg: 4 (46 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: ca 28 tryfflar

Kardemummatryfflar

Ingredienser

1 dl Norrmejerier Vispgrädde

200 g Norrmejerier Mjölk blockchoklad

½ msk florsocker

50 g Norrmejerier Smör

1 dl råströsocker

2 msk hel kardemumma

Instruktioner

Koka upp grädden. Hacka chokladen och låt den smälta under omrörning. Smaka av med florsocker. Tillsätt smöret och rör så att smeten blir jämn och blank. Låt chokladen stelna i kyl i ca 4 tim. Stöt kardemumman i en mortel och blanda med råströsocker. Rulla tryffeln till runda bollar och rulla runt dem i kardemummasockret. Ställ tryffeln svalt till servering.