Köttfärsbiffar med ananas

 Betyg: 4 (20 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Köttfärsbiffar med ananas

Ingredienser

400 g köttfärs

1/2 dl ströbröd

1/2 dl Norrmejerier Mjölk 3%

1 ägg

1 finhackad gul lök

1 dl hackade jordnötter

1 tsk osötad senap

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 burk ananasringar, ca 400 g

2 dl riven lagrad ost, t ex Norrmejerier Präst®

Sås:

1 1/2 dl Norrmejerier Vispgrädde

1/2 dl ananasspad

1 msk soja

2 tsk osötad senap

Instruktioner

Låt ströbrödet svälla i mjölken ca 10 min. Lägg i färsen. Rör om. Rör sedan ner ägg, lök, nötter, senap, salt och peppar. Blanda väl. Forma färsen till 8 biffar. Lägg dem i en smörd ugnssäker form. Lägg en ananasring på varje biff. Strö över osten. Stek i ugn vid 225ºC, ca 10 min. Blanda ingredienserna till såsen. Häll den över biffarna, stek ytterligare 10 min. Servera med kokt potatis och en sallad.