Köttfärslimpa med smak av ananas

Lite krossad ananas i färsen gör den saftig och ger en gnutta sötma som gör all köttfärs så där extra god.

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Köttfärslimpa med smak av ananas

Ingredienser

1 1/2 dl Norrmejerier Mjölk 3%

1/2 dl ströbröd

600 g köttfärs

1 ägg

1 1/2 tsk salt

1 1/2 tsk vitpeppar

1 dl krossad ananas

soja

en klick Norrmejerier Smör (smält)

till såsen

2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde

2 msk mjöl

2 msk soja

2 msk ananasspad

salt och peppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°. Blanda mjölk och ströbröd och låt det svälla. Rör ned övriga ingredienser (ej soja och smör). Lägg färsen i ett ugnsfast fat och forma till en limpa. Pensla med smör och soja. Grädda i 20 minuter. Vispa ur stekformen med matlagningsgrädde. Koka upp grädde och mjöl, vispa slät och smaka av med soja, ananasspad, salt och peppar. Servera med kokt potatis och grönsaker.