Köttfärspaj med sufflétak

 Betyg: 4 (19 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4-6 portioner

Köttfärspaj med sufflétak

Ingredienser

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

125 g Norrmejerier Smör

2-3 msk vatten

Fyllning:

500 g nötfärs

1 stor finhackad gul lök

1 burk skivade champinjoner, ca 200g

1 tsk salt

2 krm grovmalen svartpeppar

1 tsk dragon

1 msk kinesisk soja

2 fasta tomater

100 g mjuk vitlöksost

Sufflétak:

2 dl crème fraiche

2 msk senap

1/2 dl hackad persilja

3 äggvitor

Instruktioner

Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Låt vila kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200ºC. Nagga pajbotten och förgrädda den ca 10 min. Bryn nötfärs, lök och svamp i smör. Salta och krydda. Tillsätt soja och hackade tomater. Rör i osten. Bred ut fyllningen i pajskalet. Blanda créme fraiche, senap och persilja. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem. Bred sufflésmeten över fyllningen. Grädda i 200ºC ca 25 min.
Servera med en grönsallad.