Krispig majskyckling med citrongrönsaker och smält västerbottensost

 Betyg: 4,5 (2 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Krispig majskyckling med citrongrönsaker och smält västerbottensost

Ingredienser

4 majskycklingbröst

4 thin crisp med rosmarin

Salt, svartpeppar och olivolja

Citrongrönsaker

4 morötter, skalade

1 rödlök, skalad

12 blomkålsbuketter

12 broccolibuketter

1 msk olivolja

1 citron, skalet

½ ask klippt krasse

Smält västerbottensost

1 dl grädde

1 dl Norrmejerier Mjölk

200 g riven västerbottensost

Instruktioner

Gör så här:
Salta och peppra kycklingen. Rulla in i aluminiumfolie och forma som en smällkaramell så kycklingen blir rund. Baka i ugnen på 100° till 65° i innertemperatur. Ta bort folien och stek gyllenbrun med olivolja.
Kör knäckebrödet i en matberedare. Lägg upp på en plåt. Rulla kycklingen i brödsmulorna och skär upp innan servering.

Skiva morötter och rödlök. Koka alla grönsaker i saltat vatten. Sila bort vätskan och blanda upp med olivolja, krasse och citronskal.

Koka upp grädde och mjölk. Smält i västerbottensost och ringla över grönsakerna.