Kryddstark böngryta från Mexiko

 Betyg: 4,5 (12 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: ca 6 portioner

Kryddstark böngryta från Mexiko

Ingredienser

500 g benfritt griskött av skinka eller bog

2 msk Norrmejerier Smör

salt, svartpeppar

3 gula lökar

3 vitlöksklyftor

2 tsk paprikapulver

2 dl köttbuljong

2 msk tomatpuré

1 1/2 dl rödvin

1 gul paprika

1 grön paprika

1 röd chili

1 grön chili

2 bifftomater eller

1/2 burk krossade tomater

2 burkar vita bönor (ej i tomatsås)

2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Instruktioner

Skär köttet i 2 cm stora tärningar. Bryn dem i smör och lägg över i en gryta. Salta och peppra.
Finhacka gul lök och vitlök. Fräs löken någon minut och lägg i grytan. Strö över paprikapulver. Tillsätt buljong, tomatpuré och vin. Låt koka under lock på svag värme ca 15 min.
Skär paprikorna i mindre bitar och chilin i små tärningar. Skålla och skala tomaterna. Ta bort kärnorna och skär tomaterna i små bitar. Låt bönorna rinna av. Rör ner grönsaker, bönor och grädde i grytan. Koka ytterligare 5—10 min. Smaka av. Servera med bröd.