Norrmejerier - toppbild

Kuvertbröd med kummin och Västerbottensost®

 Betyg:  4.5 (9 röster)
 

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 35 stycken

Kuvertbröd med kummin och Västerbottensost®

Ingredienser

1 msk Norrmejerier Smör

3 dl Norrmejerier Mjölk

25 g jäst

2 tsk salt

cirka 7 dl mjöl; hälften graham och hälften vete

3 msk kummin

4 dl riven Västerbottensost®

1 uppvispat ägg till pensling

Instruktioner

Smält smöret i en kastrull. Tag från värmen och häll i mjölken (degvätskan ska vara 37°). Smula jästen i en bunke och rör ut i lite av degvätskan. Häll på resterande vätska. Blanda i mjölet lite i taget och knåda i minst 10 minuter (gärna i matberedare). Låt jäsa övertäckt i 60 min. Forma till 35 stycken små bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 225°. Låt bröden jäsa ytterligare i 30 min. Rosta kumminfrön i torr panna på medelhög värme tills de börjar dofta och fått lite färg. Stöt dem sedan i en mortel. Blanda kummin med den rivna osten. Klipp ett litet hål i varje bulle och tryck ned 1 tsk av ostblandningen. Pensla med ägg och grädda i ugn ca 15 min eller tills bröden fått fin färg.


Skriv ut