Kycklinggryta med jordärtskockor

 Betyg: 3 (17 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portiopner

Kycklinggryta med jordärtskockor

Ingredienser

400 g kycklingbröstfilé eller lårfilé

2 gula lökar

300 g jordärtskockor

2 morötter

2 msk Norrmejerier Smör

4 dl vatten

1 tärning kycklingbuljong

2 dl Norrmejerier Mellangrädde

salt och peppar

dragonkvistar

Instruktioner

Skär kycklingen i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Skala jordärtskockorna och skär dem i bitar. Skala morötterna och skär dem i slantar. Stek löken i smör tills den börjar bli mjuk och glansig. Tillsätt buljong och låt småputtra. Tillsätt kyckling, grönsaker och grädde och låt småkoka ca 10 min, tills kycklingen är genomkokt och grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och nymalen peppar. Dekorera med dragon. Servera gärna kycklinggrytan med vildris.