Norrmejerier - toppbild

Kycklingpaj

En lättlagad och supergod kycklingpaj som är lika uppskattad varm som kall. Buffé med vänner eller picknick med barnen, denna kycklingpaj passar till det mesta!

 Betyg:  3.5 (347 röster)

Ett recept ur

Mängd: ca 5 portioner

Kycklingpaj

Ingredienser

3 dl vetemjöl

125 g Norrmejerier Smör

2 msk vatten

Fyllning:

1 färsk lök, hackad

3 hackade vitlöksklyftor

2 msk Norrmejerier Smör

3 tomater

350 g grillat eller stekt kycklingkött

1 finhackad chili

2 tsk färsk hackad rosmarin

eller 1 tsk torkad

2 dl riven lagrad ost, t ex Norrmejerier Prästost

4 ägg

1 dl Norrmejerier Mjölk 3%

2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

Instruktioner

Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med hög kant, ca 24 cm i diameter. Nagga botten. Låt stå kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200º. Förgrädda pajskalet 10-15 min.
Fräs löken mjuk i smör. Halvera tomaterna och skrapa ur kärnorna. Skär tomatköttet i mindre bitar. Ta bort skinnet från kycklingen. Skär kycklingköttet i bitar. Blanda kyckling, lök, tomat, chili, rosmarin och ost. Lägg blandningen i pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min, tills äggstanningen stelnat.



Du kanske gillar...

Kycklingpaj med currysmak