Kycklingpaj med currysmak

 Betyg: 3,5 (72 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4-6 portioner

Kycklingpaj med currysmak

Ingredienser

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

125 g Norrmejerier Smör

2-3 msk vatten

Fyllning:

2 stora kycklingfiléer

1 msk Norrmejerier Smör

1/2 tsk salt

1/2 krm svartpeppar

1 liten purjolök

1 röd paprika

1 gul paprika

2 msk Norrmejerier Smör

2 tsk curry

3 ägg

2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde

1-2 tsk sambal oelek

1 dl riven lagrad ost, t ex Norrmejerier Präst®

Instruktioner

Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Låt vila kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200ºC. Nagga pajbotten och förgrädda den ca 10 min. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Bryn dem i smör. Salta och peppra. Skiva purjolök och strimla paprikan. Fräs det i smör tillsammans med curry några minuter. Lägg kyckling och grönsaker i pajskalet. Vispa samman ägg, grädde och sambal oelek. Häll det över fyllningen. Strö på osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Servera med en sallad.



Du kanske gillar...

Kycklingpaj
En lättlagad och supergod kycklingpaj som är lika uppskattad varm som kall. Buffé med vänner eller picknick med barnen, denna kycklingpaj passar till det mesta!

Kycklingpaj