Lammburgare med getostmousse och rostad rödlök

Rostad lök får lite söt karamellig smak som passar bra till lamm.

 Betyg: 4 (7 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Lammburgare med getostmousse och rostad rödlök

Ingredienser

4 rödlökar

2 msk rapsolja

1 msk balsamicovinäger

600 g lammfärs

1 vitlöksklyfta

½ tsk malen spiskummin

salt och nymalen svartpeppar

100 g getost på rulle

2 dl crème fraiche Vitlök

till servering: 1 ask röda mangoldskott, ca 50 g och couscous

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°. Skiva rödlöken tunt och strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och balsamicovinäger. Salta och peppra. Baka i ugn ca 15 min eller tills löken börjar bli glansig och få lite färg.
Knåda lammfärsen i en bunke och krydda med vitlök, spiskummin, salt och peppar. Forma till burgare. Mosa getosten med en gaffel och blanda med crème fraiche. Grilla burgaren eller stek den i lite smör i en grillpanna ett par minuter på varje sida. Toppa med rödlök och servera med mangoldskott, getostmousse och gärna nykokt couscous.