Norrmejerier - toppbild
Start / Recept

Lammfärsbiffar med getostkräm i pitabröd

Chèvre och yoghurt är usökt till lamm. Osten och den aningen syrliga yoghurten ger en fin kontrast till lammets speciella karaktär.

 Betyg:  4 (15 röster)

 

Ett recept ur

Mängd: 4 portioner

Lammfärsbiffar med getostkräm i pitabröd

Ingredienser

400 g lamm- eller älgfärs

1 ägg

1 tsk rosmarin

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

en klick Norrmejerier Smör

1/2 squash

ev 1 pressad vitlöksklyfta

10 cocktailtomater

4 pitabröd

några salladsblad

Getostkräm:

1 1/2 dl Mild Lätt Yoghurt Naturell

50 g getost t ex chèvre

salt och peppar

Instruktioner

Börja med getostkrämen. Blanda lättyoghurt och getost med en gaffel. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt en stund. Blanda färs, ägg, rosmarin, salt och peppar väl. Forma 4 biffar med vattensköljda händer. Stek i smör ca 4 minuter på varje sida. Skär squashen i mindre bitar och fräs i smör med pressad vitlök i några minuter. Vänd ner halverade tomater och låt dem bli varma. Värm pitabröden och fyll med sallad, grönsaker, getaostkräm och biff.


Skriv ut