Limemarinerad kyckling med tomatsås

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Limemarinerad kyckling med tomatsås

Ingredienser

4 kycklingfiléer

olja till pensling

Marinad:

saft och skal av en stor lime

1/2 tsk paprikapulver

1 pressad vitlöksklyfta

1 tsk salt

1 1/2 tsk torkad dragon

1/2 tsk grovmalen svartpeppar

Tomatsås:

2 msk rödvinsvinäger

2 msk vatten

1/2 tsk grovmalen svartpeppar

1 1/2 msk finhackad schalottenlök

1 msk finhackade persiljestjälkar

1/2 dl finhackad persilja

3/4 dl fint tärnade soltorkade tomater i olja

2 tsk tomatpuré

2 dl Norrmejerier Gräddfil

salt

Instruktioner

Blanda alla ingredienserna till marinaden. Pensla kycklingfiléerna med den. Låt ligga kallt ett par timmar. Blanda vinäger, vatten, peppar, lök och persiljestjälkar i en kastrull. Koka till all vätska dunstat. Låt kallna. Tillsätt persilja tomater, tomatpuré och gräddfil. Smaksätt med salt. Låt stå kallt någon timme före servering.
Låt kycklingfiléerna rinna av. Pensla dem med lite olja. Grilla ca 5-7 min/sida. Placera grillgallret högt. Servera med tomatsåsen och grönsaker.