Lingon- och chokladmousse

 Betyg: 5 (4 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 6 portioner

Lingon- och chokladmousse

Ingredienser

2 dl lingon

1 dl socker eller ca 2 dl rårörda lingon

400 g ljus blockchoklad

3 dl Norrmejerier Vispgrädde

Sås:

2 dl lingon

1 dl vatten

florsocker eller

1 1/2 dl rårörda lingon

1/2 dl vatten

Instruktioner

Koka lingon och socker några minuter eller använd rårörda. Mixa lingonen till slät puré. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Vispa grädden lätt. Rör ner lingonpurén i den smälta chokladen. Vänd ner grädden. Häll upp smeten i en skål eller i portionsformar. Låt stå kallt några timmar att stelna.
Koka upp lingon och vatten några minuter. Mixa till slät sås. Smaksätt med florsocker.
Servera moussen med lingonsås.