Norrmejerier - toppbild

Lingon- och kolapaj

 Betyg:  3.5 (78 röster)

 

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: Ca 10 bitar

Lingon- och kolapaj

Ingredienser

pajdeg:

125 g Norrmejerier Smör

2 msk strösocker

2 1/2 dl vetemjöl

1 ägg

1 msk vatten

fyllning:

3 dl Norrmejerier Vispgrädde

1 dl strösocker

1/2 dl ljus sirap

3-4 dl lingon

Instruktioner

Hacka samman smör, socker och vetemjöl till en grynig massa. Tillsätt ägg och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt i ca 30 min. Grädda pajskalet i 200ºC , 15-20 min. Blanda grädde, socker och sirap. Låt koka på svag värme ca 15 min. Lägg i lingonen och rör om. Häll lingonkolan i pajskalet strax innan serveringen.
Servera gärna med kall vispad grädde smaksatt med kanel.


Skriv ut

Etiketter