Lingonfudge

Tänk på att röra fudgen en stund med smöret, den kan skära sig annars.

 Betyg: 3,5 (66 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: ca 30 st

Lingonfudge

Ingredienser

2 dl Norrmejerier Mjölk

½ dl Norrmejerier Vispgrädde

3½ dl strösocker

½ dl kakao

25 g Norrmejerier Smör

½ msk vaniljsocker

½ dl tinade frysta lingon

Instruktioner

Blanda mjölk, grädde, socker, kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka ca 30 min. Låt koka till 125° eller gör kulprovet. (Droppa lite fudgesmet i ett glas med kallt vatten. Om
smeten går att forma till en seg kola så är den klar). Dra kastrullen från värmen och rör i smör och vaniljsocker. Rör ordentligt i ca 1 min så att smeten inte skär sig. Rör i lingonen och häll upp smeten i en liten form klädd med bakplåtspapper. Låt stelna en stund och skär sedan i fyrkanter. Lägg upp på ett litet fat och låt stå svalt till servering.