Lingonparfait på smulig pepparkaksbotten

 Betyg: 3,5 (38 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 6 portioner

Lingonparfait på smulig pepparkaksbotten

Ingredienser

4 äggulor

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 dl rårörda lingon

1 näve frysta lingon

3 dl Norrmejerier Vispgrädde

ca 15 pepparkakor

25 g Norrmejerier Smör

citronmeliss

Instruktioner

Vispa äggulor, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner rårörda lingon och en halv näve lingon. Vispa grädden lätt och blanda med luftiga tag ner i äggvispet. Skölj en form och häll i smeten. Ställ formen i frysen ca 1 tim. Mixa pepparkakor och smör.
Ta ut parfaiten och lägg ett lager pepparkakssmul överst på parfaiten. Låt sedan frysa ca 3-4 tim. Skölj formen under rinnande vatten så att parfaiten släpper och stjälp upp den på ett fat.
Garnera med lingon och citronmeliss.