Ljummen dinkelsallad med rostade rotfrukter

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Ljummen dinkelsallad med rostade rotfrukter

Ingredienser

3 dl helt dinkelvete

6 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

4 morötter

2 palsternackor

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

1 fänkål

4 msk rapsolja

salt och nymalen svartpeppar

2 msk pumpafrö

1 näve solrosskott

2 dl crème fraiche Franska Örter

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Koka upp vatten och buljongtärning. Häll i dinkelvete och låt koka sakta under lock i ca 35 min. Skölj, ansa och skala grönsakerna. Skär grönsakerna i mindre bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olja, salta och peppra. Rosta grönsakerna i ugnen ca 30 min tills de fått färg och är mjuka. Rosta pumpafröna i en torr stekpanna tills de fått fin färg.
Blanda dinkel, grönsaker, pumpafrön och solrosskott. Servera med crème fraiche.