Mangopaj

 Betyg: 3,5 (17 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 8-10 bitar

Mangopaj

Ingredienser

1 förp kavlad smördeg, rund

1-2 mogna mango

2 dl Norrmejerier crème fraiche

2 äggulor

2 msk potatismjöl

4 msk florsocker

rivet skal av 1-2 lime

1 1/2 tsk vaniljsocker

ev rom eller apelsinlikör

2 äggvitor

1/2 dl strösocker

Instruktioner

Klä en pajform, ca 24 cm i diameter, med smördegen. Låt stå kallt ca 15 min. Sätt ugnen på 225º. Nagga degbotten. Grädda i mitten av ugnen 10-15 min.
Sänk ugnsvärmen till 200º. Skala och skär mangon i skivor. Vispa crème fraiche tills den tjocknar. Blanda ner äggulor, potatismjöl, florsocker, limeskal, vaniljsocker och ev rom.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner sockret och vispa tills marängen blir blank. Blanda samman maräng och crème fraicheblandningen. Bred ut fyllningen i pajskalet. Lägg på mangoskivorna. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Sikta gärna florsocker över innan servering.