Marängkorgar

 Betyg: 4,5 (6 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 8 portioner

Marängkorgar

Ingredienser

2 äggvitor

1 krm ättikssprit

1 dl socker

Fyllning:

2 dl Norrmejerier Vispgrädde

1-2 msk florsocker

2 msk apelsinlikör eller konc. apelsinjuice

ca 1/2 liter bär, t ex jordgubbar, hallon eller blåbär

Instruktioner

Rita upp 8 cirklar, ca 7 cm i diameter, på bakplåtspapper. Vispa äggvita med ättika och hälften av sockret till hårt skum. Vänd ner resten av sockret. Bred ut smeten i cirklarna till bottnar. Spritsa en kant runt om. Grädda i 100° ca 1 tim. Låt kallna. Vispa grädden. Smaksätt med florsocker och apelsinlikör. Fyll marängkorgarna med grädden. Dekorera med bären strax före servering.