Norrmejerier - toppbild
Start / Recept

Marängtårta med grädde och jordgubbar

Här samsas alla goda smaker på en gång. Den söta, sega marängen och lemon curd-grädden balanserar jordgubbarnas sötma perfekt och förhöjer bärens egen smak. Tårtan är godast nygjord.

 Betyg:  4 (46 röster)

 

Ett recept ur

Mängd: 6-8 portioner

Marängtårta med grädde och jordgubbar

Ingredienser

3 dl Norrmejerier Vispgrädde

2–3 msk lemon curd (färdigköpt)

3 marängbottnar (färdigköpta)

1 liter färska eller frysta jordgubbar

dekoration: citronmeliss eller färsk mynta

Instruktioner

Vispa grädden lätt, rör lemon curden smidig och vänd ihop detta. Fördela grädde och bär mellan marängbottnarna. Toppa med de sista klickarna grädde och de finaste jordgubbarna. Dekorera med blad av citronmeliss.


Skriv ut