Matig musselsoppa med lök och potatis

Denna soppa påminner lite om den amerikanska clam chowder. Har du tillgång till färska musslor så är det bra, annars duger dom på burk utmärkt.

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Matig musselsoppa med lök och potatis

Ingredienser

5-6 potatisar

1 gul lök och 2 morötter

2-3 stjälkar blekselleri

Norrmejerier Smör

2 vitlöksklyftor

1 burk musslor eller 1 påse färska musslor

1 liter hönsbuljong

2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde

2 msk mjöl

salt och peppar

persilja

Instruktioner

De färska blåmusslorna sköljs och borstas noga. Knacka på dem och kolla att alla är ordentligt stängda. Koka musslorna 5 minuter i en bottenskyla vitt vin eller fiskbuljong. Spara kokspadet till soppan. Skala och skiva potatis, lök och morot. Strimla bleksellerin. Fräs alltsammans med smör och pressad vitlök i en rejäl kastrull. Häll på buljongen och koka på svag värme tills potatisen mjuknar. Häll på eventuellt musselspad och musslor. Rör samman grädde och mjöl och rör ner försiktigt. Låt soppan koka upp. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja.