Medelhavssallad med gräddfilssås

 Betyg: 5 (2 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Medelhavssallad med gräddfilssås

Ingredienser

ca 300g sallad,välj ett par sorter

2 avokador

2 msk saft av citron

1 liten rödlök

ca 100g feta- eller ädelost

Gräddfilssås:

3 dl Norrmejerier Gräddfil

3 msk finhackade, torkade tomater i olja

1 msk tomatpuré

1 tsk oregano

salt och svartpeppar

Instruktioner

Börja med såsen. Blanda gräddfil, tomater, tomatpuré och oregano. Smaksätt med salt och peppar. Låt såsen stå kallt och mogna innan servering. Fördela salladen i portionsskålar eller på assiettter. Skala, kärna ur och skiva avokadorna, Pensla med citronsaft. Finhacka löken. Smula sönder osten. Varva alltsammans på salladsbädden. Garnera med lite sås och servera resten till.