Mexikansk köttfärssås

 Betyg: 4,5 (21 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4-6 portioner

Mexikansk köttfärssås

Ingredienser

400 g köttfärs

2 gula lökar

2 msk Norrmejerier Smör

1 burk krossade tomater

2 msk tomatpuré

1 dl köttbuljong

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 grön chili

3 vitlöksklyftor

1 msk paprikapulver

2 tsk spiskummin

Tillbehör:

3 dl Norrmejerier Gräddfil

1 burk majskorn

2 avokador i bitar med citronsaft

ca 2 dl grovriven ost

tortillas

Instruktioner

Finhacka löken. Fräs den mjuk i smör. Lägg i köttfärsen och bryn den under omrörning så att den blir smulig.
Rör ner tomater, tomatpuré, buljong, salt och peppar. Låt såsen koka ca 10 min. Finhacka chili och vitlök och fräs tillsammans med paprikapulver och spiskummin i lite smör. Rör ner det i köttfärssåsen. Låt alltsammans koka några minuter. Gör i ordning tillbehören och lägg upp i skålar. Värm tortillas och servera.