Mexikansk soppa med köttfärs och bönor

Lite köttfärs och mycket grönsaker gör detta till billig, men nyttig och god vardagsmat. Den kalla klicken smaksatt crème fraiche ger soppan en extra kick.

 Betyg: 4 (31 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Mexikansk soppa med köttfärs och bönor

Ingredienser

200 g köttfärs

1 gul lök

1–2 paprikor

1–2 vitlöksklyftor, hackade

en klick Norrmejerier Smör

1 msk vetemjöl

500 g passerade tomater

5 dl hönsbuljong

1 burk vita eller röda bönor

salt och peppar

2 dl crème fraiche Mexikansk Chili

paprika eller chilifrukt

Instruktioner

Strimla lök och paprika. Bryn detta tillsammans med köttfärs och vitlök i en klick smör. Pudra över mjöl, rör om och späd med tomater och buljong så det täcker. Koka soppan på svag värme i 10 minuter. Häll på bönor och koka soppan i 5 minuter till. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med en klick crème fraiche och extra finhackad paprika eller finhackad chilifrukt om man vill ha en starkare soppa.

Mattips

Soppan blir extra matig med potatis som får koka med bland grönsakerna.