Mjuk morotspepparkaka

En kaka som håller i många dagar.

 Betyg: 4,5 (11 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 1 stor kaka

Mjuk morotspepparkaka

Ingredienser

4 ägg

3 dl strösocker

3 dl majsolja

5 dl vetemjöl

½ msk pepparkakskryddor

1 tsk bikarbonat

2 tsk bakpulver

½ tsk salt

ca 8 fint rivna morötter

1½ dl valnötter

topping

1 dl crème fraiche

2 msk florsocker

300 g färskost (t ex philadelphia)

½ dl hackade valnötter

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång form.
Vispa ägg och socker fluffigt. Häll i oljan och vispa ytterligare en liten stund. Blanda alla torra ingredienser. Vänd ner morötter och mjölblandningen.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt kakan svalna något och stjälp upp den ur formen.
Blanda creme fraiche, florsocker och färskost. Bred toppingen över kakan och strö över hackade valnötter.