Morotskaka i långpanna

 Betyg: 3 (18 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: ca 50 bitar

Morotskaka i långpanna

Ingredienser

4 stora morötter

100 g smör, smält

2 dl Norrmejerier Filmjölk

4 dl fint råströsocker

6 ägg

5 dl vetemjöl

2 tsk mald kanel

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

2 tsk bikarbonat

400 g färskost

100 g smör, rumsvarmt

8 msk florsocker

finrivet skal av ½ ekologisk citron

och 1 msk saft

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Skala och riv morötterna fint. Smält smöret och blanda med filen. Häll i sockret och rör ned äggen ett i taget. Blanda i morötterna. Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, bakpulver och bikarbonat och vänd ner i smeten. Smörj och bröa en långpanna och bred ut smeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 45 minuter, känn med en provsticka att kakan är klar. Låt svalna. Blanda färskost, smör, florsocker, finrivet skal och saft av citron. Bred ut över kakan. Förvara gärna svalt om den inte ska serveras direkt.