Norrmejerier - toppbild

Morötter med Västerbottensost och russin

Receptet skapat av Malin Söderström, kock vid Moderna Muséet.

Ett recept ur

Mängd: På buffé för ca 6 portioner

Morötter med Västerbottensost och russin

Ingredienser

4 morötter, gärna gula, röda och orange

1/2 dl gula russin (vanliga går också bra)

2 tsk äppelcidervinäger

1 msk rapsolja

1/2 tsk salt

1 krm sambal oelek

200 g Västerbottensost®

1 ask ärtskott

1/2 dl rostade pumpafrön eller solrosfrön

Instruktioner

Skala och skölj morötterna. Strimla morötterna med potatisskalare och lägg i isvatten.
Blötlägg russinen om de är hårda. Rör samman vinägretten. Skär osten i tunna stavar och ansa ärtskotten som kan vara lite kraftiga i botten.
Slå av vattnet från morötterna och vänd ned vinägretten, ärtskotten, russin och osten strax innan servering. Äpplen är också gott att skära ned i salladen, men kom ihåg att vända äpplet i vinägretten så att de inte missfärgas.