Mustig köttgryta med rotfrukter

 Betyg: 4 (47 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Mustig köttgryta med rotfrukter

Ingredienser

500g nötkött av rostbiff eller innanlår

1 stor rödlök

2 msk Norrmejerier Smör

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 dl porter

1 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde

1 köttbuljong

1 msk soja

1 bit kanel

1 msk hackad, färsk rosmarin

1 morot

1 palsternacka

150g kålrot

10g rotselleri

1 msk Norrmejerier Smör

1 msk vetemjöl

1 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde

Instruktioner

Skär köttet i strimlor. Hacka löken. Bryn köttet i smör och lägg över det i en gryta. Salta och peppra.
Fräs löken någon minut. Blanda ner i grytan. Tillsätt porter, grädde, smulad buljongtärning, soja, kanel och rosmarin. Koka på svag värme under lock ca 15 min.
Skär morot, palsternacka, kålrot och rotselleri i fina strimlor. Fräs dem i lite smör. Lägg rotfrukterna i grytan. Vispa ut mjölet i grädden och rör ner det. Koka under lock 10-15 min, tills köttet och grönsakerna är mjuka.
Smaka av med salt och peppra om det behövs.
Servera grytan med kokt potatis och rårörda lingon.