Mustig vårsoppa

En ljuvlig soppa som får sina smaker från såväl grönsaker som asiatiskt citrongräs. Får du inte tag på det, så använder du finrivet citron- eller limeskal istället, men tänk på att bara använda det gula/gröna, inte det beska vita innerköttet.

 Betyg: 4 (13 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Mustig vårsoppa

Ingredienser

2 stora morötter

1 gul lök

2 röda paprikor

4 potatisar

1 vitlöksklyfta

1 msk Norrmejerier Smör

1 liter grönsaksbuljong

1–2 citrongräs eller

1 tsk rivet skal av citron/lime

2 cm färsk riven ingefära

salt och peppar

2 dl Norrmejerier crème fraiche

dekoration: korianderblad,

en klick Norrmejerier crème fraiche eller

strimlad chilifrukt

Instruktioner

Skala alla grönsaker och skär i mindre bitar. Pressa vitlöken och fräs den i smöret. Lägg i grönsakerna. Häll på buljong och lägg i citrongräset som först bankats mjukt (för att frigöra smaken).
Låt soppan koka på svag värme tills grönsakerna är mjuka, ca 20 min. Fiska upp citrongräset. Mixa soppan slät med stavmixer och smaksätt med ingefära, salt och peppar. Rör ned crème fraiche och vispa soppan slät. Dekorera och servera i kopp.