Ostpaj med ansjovis

Till kräftskivan är det perfekt att komplettera med något "matigt".

 Betyg: 3 (1 röst)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 8 - 10 portioner

Ostpaj med ansjovis

Ingredienser

2 dl vetemjöl

2 dl grahamsmjöl

150 g Norrmejerier Smör

2 msk vatten

Fyllning:

3-4 lökar, schalottenlök eller färsk lök

2 msk Norrmejerier Smör

150 g lagrad ost, riven

4 ägg

2 dl Norrmejerier Vispgrädde

1 dl Norrmejerier Mjölk 3%

1 krm svartpeppar o ev salt

GARNERING

8-10 ansjovisfiléer

ev skuren gräslök

Instruktioner

Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt minst 30 min. Sätt ugnen på 225º. Nagga pajbotten. Grädda ca 10 min.
Sänk värmen till 200º. Finhacka löken. Fräs den mjuk i smör. Fördela lök och ost i pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, peppar och ev lite salt. Häll det över löken och osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Lägg ansjovisfiléer på den varma pajen före servering. Strö ev över gräslök.