Päronfyllda smördegsflarn

 Betyg: 4 (3 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Päronfyllda smördegsflarn

Ingredienser

2 ark fryst smördeg

2-3 päron

2 bitar syltad ingefära saften av ½ citron

¾ dl råströsocker

1 uppvispat ägg till pensling

2½ dl Norrmejerier Vaniljvisp

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. låt smördegen tina något. lägg smördegsplattorna omlott och kavla ut dem på längden. lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Dela päronen och kärna ur dem. Skär päronen i tunna skivor och lägg lite omlott på smördegen. Skiva ingefä¬ran tunt och lägg mellan päronski¬vorna. Pressa över citron och strö över sockret.Vik upp kanterna ca 1 cm och nyp ihop kanterna runtom med en gaffel. Pensla smördegen med uppvispat ägg.
Grädda smördegsflarnet i ca 10 min eller tills det fått fin färg och päronen blivit lite mjuka.Vispa vaniljvispen och servera till.