Partajkyckling

 Betyg: 4,5 (10 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 12 portioner

Partajkyckling

Ingredienser

3 stekta eller grillade kycklingar

12 dl kokt ris (=ca 6 dl okokt)

1 burk krossad ananas, ca 250 g

1 burk ananasringar, ca 435 g

5 dl Norrmejerier Vispgrädde

3/4 dl senap

Tillbehör: t ex

russin, salta jordnötter, ananasbitar, mango chutney, kokos

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Smörj en långpanna. Blanda kokt ris och krossad ananas. Bred ut i långpannan. Rensa kycklingen och fördela kycklingköttet på risbädden. Låt ananasringarna rinna av. Dela dem i halvor och fördela över kycklingen. Vispa grädden (inte för hårt). Tillsätt senap. Bred blandningen över. Grädda 15-20 min eller tills rätten fått fin färg. Severa med några av tillbehören i skålar på bordet.

Mattips

Förbered gärna allt i god tid och sedan är det bara att ställa in den i ugnen när gästerna börjar anlända. Gratängen går bra att frysa.