Pocherad frukt med honungssås

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Pocherad frukt med honungssås

Ingredienser

ca 500 g frukt, gärna blandad, tex. Äpple, päron, plommon, persikor, aprikoser

Lag:

1 liter äppelcider

3 1/2 dl socker

1 bit kanel

6 kryddnejlikor

1/2 vaniljstång

rivet skal av en citron

Sås:

2 dl Norrmejerier Gräddfil

1 1/2 msk honung(flytande)

1-2 tsk riven färsk ingefära

Instruktioner

Blanda ingredienserna till lagen och sjud den ca 10 min. Skala äpplen och päron, kärna ur dem och dela dem i fyra delar. Plommon, persikor och aprikoser kokas hela och skalas när de kallnat(bra att göra det först). Lägg ner frukten i lagen och sjud försiktigt tills den är mjuk. Tag kastrullen från värmen och låt frukten kalna i lagen.
Blanda gräddfil och honung, smaksätt med ingefära. Låt såsen stå kallt en stund innan servering.
Servera frukten med såsen.