Norrmejerier - toppbild

Potatissallad med Västerbottensost och basilika

En potatissallad som passar till allt. Grillat eller kallskuret, kött eller fisk. Du gör lätt iordning den i förväg och kan ägna dig åt gästerna.

Ett recept ur

Mängd: 4-6 personer

Potatissallad med Västerbottensost och basilika

Ingredienser

800-1000 g färskpotatis

1 kruka färsk basilika

1 dl grovt hackad persilja

2 msk vinäger

1 1/4 dl olivolja

1 dl finriven Västerbottensost

1 tsk salt

1 krm nymald svartpeppar

1 pressad vitlöksklyfta

Instruktioner

Skrubba potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Gör såsen under tiden: Mixa basilika och persilja. Fortsätt mixa och tillsätt vinäger och olja droppvis. Blanda i Västerbottensost, salt, peppar och vitlök. Låt potatisen ånga av och svalna något. Skiva eller tärna den om den är stor. Häll över såsen och vänd ihop försiktigt. Servera ljummen eller kall.