Potatissallad med Västerbottensost och basilika

Ett recept ur Guldkorn Ett recept ur

Potatissallad med Västerbottensost och basilika

Skriv ut

 

En potatissallad som passar till allt. Grillat eller kallskuret, kött eller fisk. Du gör lätt iordning den i förväg och kan ägna dig åt gästerna.

Mängd: 4-6 personer

Ingredienser

800-1000 g färskpotatis

1 kruka färsk basilika

1 dl grovt hackad persilja

2 msk vinäger

1 1/4 dl olivolja

1 dl finriven Västerbottensost

1 tsk salt

1 krm nymald svartpeppar

1 pressad vitlöksklyfta

Instruktioner

Skrubba potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Gör såsen under tiden: Mixa basilika och persilja. Fortsätt mixa och tillsätt vinäger och olja droppvis. Blanda i Västerbottensost, salt, peppar och vitlök. Låt potatisen ånga av och svalna något. Skiva eller tärna den om den är stor. Häll över såsen och vänd ihop försiktigt. Servera ljummen eller kall.


Norrlandssäkra med oss!
norrmejerier-sager-nej-till-genmodifierat-foder!

Norrmejerier säger nej till genmodifierat foder!

Läs mer