Primörer med varm citron- och senapssås

 Betyg: 5 (5 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Primörer med varm citron- och senapssås

Ingredienser

Beräkna ca 250 g grönsaker per portion

Sås:

2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde

1 dl vatten

2 tsk vetemjöl

1 msk grönsaksfond

rivet skal av en liten citron

2 tsk osötad senap

2-3 tsk hackad färsk dragon

salt, svartpeppar

Instruktioner

Börja med såsen. Blanda grädde, vatten, mjöl och grönsaksfond i en kastrull. Koka upp under vispning. Låt koka ca 3 min. Smaksätt såsen med citronskal, senap, dragon, salt och peppar.
Välj några sorters grönsaker. Koka dem knappt mjuka, var för sig, i lättsaltat vatten. Lägg grönsakerna i grupper på ett fat. Värm såsen och servera den till.