Purjolökspaj med färsk dragon

En underbar paj som passar perfekt på buffén. Servera gärna lite rökt lax eller skinka till

 Betyg: 3,5 (1 röst)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 6-8 portioner

Purjolökspaj med färsk dragon

Ingredienser

3 dl siktat dinkel- eller vetemjöl

125 g kallt Norrmejerier Smör i kuber

2 msk kallt vatten

2 purjolökar

1 kruka färsk dragon

2 msk Norrmejerier Smör

3 ägg

1 dl Norrmejerier Mjölk

2 dl Norrmejerier crème fraiche Champinjon-

Kantarell

salt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

Kör mjöl och smör i en matberedare till en smulig deg. Tillsätt vattnet och kör tills degen precis bildar en boll. Låt degen vila i 30 min. Tryck ut degen i en pajform, gärna avlång. Nagga med en gaffel. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Snitta och skölj purjolöken. Skiva den tunt. Fräs löken lätt i smör i en stekpanna. Tillsätt finhackad dragon och smaka av med salt och peppar. Vispa ihop ägg, mjölk och crème fraiche. Blanda ner löken och dragonen.
Häll fyllningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen 30-40 min eller tills fyllningen har stannat och pajen fått fin färg. Dekorera gärna med dragon.