Rabarberkompott med kardemummavisp

Rabarber finns nästan hela sommaren i många trädgårdsland.

 Betyg: 4,5 (1 röst)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Rabarberkompott med kardemummavisp

Ingredienser

8 stjälkar rabarber

2 dl koncentrerad flädersaft

3 dl vatten

1 msk potatismjöl

till servering: 2½ dl Norrmejerier Vaniljvisp,

1 tsk malen kardemumma och

citronmeliss

Instruktioner

Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm tjocka skivor lite på snedden. Koka upp flädersaft och vatten och lägg i rabarbern. Låt koka sakta i ca 2 min.
Blanda potatismjöl med lite kallt vatten och rör ner i rabarberblandningen.
Låt koka upp och ta sedan kastrullen av värmen. Låt kompotten svalna. Vispa vaniljvisp och tillsätt kardemumman. Servera kompotten med kardumummavisp. Dekorera med citronmeliss.